Lopen voor de Hersenstichting

Op vrijdag 10 februari 2017 is Tamara van der Leij precies 42 jaar en 195 dagen oud. In meters is dat op de kop af een hele marathon. Daarom wil Tamara de zaterdag daarop -tezamen met een 50-tal andere lopers- deze afstand afleggen door het prachtige Friese landschap.

“Naast het gezamenlijk beleven van een fantastische dag, wil ik met deze actie vooral ook aandacht vragen voor de Hersenstichting. Dat komt omdat ik in april 2011 op 36-jarige leeftijd een herseninfarct heb gehad. Ik ben vreselijk dankbaar en dolgelukkig dat ik daar goed ben uitgekomen. Nu is de tijd daar om iets terug te doen”, aldus Tamara.

Tamara heeft bedacht dat iedere deelnemer sponsoren zoekt, om zoveel mogelijk geld bijeen te lopen. Met dat geld kan het belangrijke werk van de Hersenstichting worden ondersteund. Want gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken… Alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laat de stichting onderzoek doen, geeft het voorlichting en voert het vernieuwende projecten uit.

Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. De Hersenstichting wil actief bijdragen aan gezonde hersenen in Nederland. Daarom initiëert de stichting nieuwe kennisontwikkeling vanuit maatschappelijke relevantie en vertaalt het bestaande kennis naar praktische toepassingen.

Projecten van de Hersenstichting:

  • Hersenbreed onderzoek: Onderzoeksresultaten over een specifieke hersenaandoening kunnen betekenis hebben voor andere aandoeningen. De Hersenstichting stimuleert kruisbestuiving tussen hersenonderzoeken, zodat patiënten optimaal kunnen profiteren.
  • Traumatisch Hersenletsel: Doel van het onderzoeksproject is de kennis over behandelmogelijkheden over deze aandoening te vergroten. Daarnaast realiseerde de Hersenstichting een Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel dankzij een samenwerking met 17 organisaties van zorgprofessionals en patiëntenverenigingen.
  • Bewegingsstoornissen: Doel van het onderzoeksprogramma is zicht te krijgen op behandelmogelijkheden van bewegingsstoornissen.
  • Puberhersenen in ontwikkeling: Doel van het project is het terugdringen van de hersenschade door alcohol in puberhersenen.

TAMARATHON

IBAN: NL79 INGB 0006 8195 41
t.n.v. VOF CS Drachten


Onze maatjes

Onze maatjes

Geplaatst op: 2016-10-19

Loop je niet met de TaMarathon mee, maar wil je toch een steentje aan dit geweldige initiatief bijdragen, dan kun je kiezen voor één van de drie sponsorpakketten. De Maatjes van de TaMarathon {albu...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik had al snel in de gaten dat ik iemand had getroffen die heel nauwgezet en tot op de letter haar schema volgt

    Tiny
  • Toen Tamara me vertelde over haar droom, de Tamarathon, en me vroeg of ik haar wilde helpen heb ik onmiddellijk ja gezegd

    Maaike
Tiny Maaike